FOTO: Bordo tim sutra kreće s pripremama

Meho Kodro, šef stručnog štaba Sarajeva obavio je prozivku igrača na koje će računati u pripremnom periodu pred početak proljetnog dijela prvenstva.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Kodro će na raspolaganju imati 25 igrača, što znači da će u narednom periodu neki igrači biti posuđeni drugim timovima.

Abdulah Ibraković sportski direktor kluba rekao je da u Titovoj 38b očekuju još jednog igrača, što će biti riješeno u narednih nekoliko dana.

Ekipa će nekoliko dana provesti u Sarajevu, nakon čega putuju u Čitluk. Po povratku iz Čitluka ekipa će u glavnom gradu naše zemlje provesti još nekoliko dana, nakon čega slijedi odlazak u Anataliju gdje će ostati dvije sedmice.

"Nadam se da ćemo do početka sezone izdefinisati naš stil", rekao je Kodro i dodao: "Osjećam da bi mogli imati jednu prelijepu fudbalsku godinu."

Kodro je dodao da je ekipa svjesna tereta koji nosi borba za titulu, ali je istakao kako vjeruje da će taj teret biti pretvoren u prednost.

Ekipa je u zimskom periodu dovela dva velika pojačanja Mehmeda Alispahića i Edina Rustemovića za koje šef stručnog štaba tima s Koševa ima samo riječi hvale.

Samir Radovac, velika nada FK Sarajevo, produžio je ugovor s matičninm klubom na još četiri godine.

Dino Selimović, direktor FK Sarajevo izrazio je zadovoljstvo produženjem ugovora s ovim talentovanim igračem i itakao da je Radovac "dijete Sarajeva".

"Prošao je sve omladinske škole FK Sarajevo i zaista nam je drago što će još četiri godine biti član ovog tima", rekao je Selimović.

Radovac je također izrazio zadovoljstvo činjenicom da će i u narednom periodu nositi dres Sarajeva.

"Drago mi je da sam ću tu biti još četiri godine. Sigurno da imamo velike ambicije i da idemo na duplu krunu. Mislim da možemo stići taj zaostatak i donijeti titulu na Koševu", rekao je Radovac.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.