FOTO: Bordo tim potopio Slaviju

Devetu ovosezonsku pobjedu ubilježili su igrači Sarajeva, i to protiv ekipe Slavije, kojoj je ovo sedmi poraz u deset posljednjih utakmica. Bordo tim je slavio 3:0. Fudbaleri Sarajeva bolje su otvorili utakmicu protiv Slavije i već na startu imali dobru priliku preko Todorovića koji šutira preko gola.
Tim s Koševa ovom pobjedom se primakao vodećem Borcu na samo jedan bod, s obzirom na to da je ekipa iz Banje Luke poražena na gostovanju kod Viteza.
Nakon dvadeset minuta igre Karić upošljava Todorovića koji šutira, ali Popović glavom izbija s gol linije. Nakon ove prilike domaći su imali inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika. Gosti su najbolju priliku imali u 35. minuti kada na asistenciju Oglečevca Karamatić šutira glavom, ali je rezultat ostao nepromijenjen. U drugom dijelu susreta Bordo tim je krenuo ofanzivnu, a dobre prilike propustili su realizovati Puzigaća i Todorović. Konačno je Sarajevo u 54. minuti slomilo odbranu Slavije. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Puzigaća glavom s jedanaest metara pogađa za veliko slavlje domaćih navijača. Slavija je u 62. minuti ostala s igračem manje. Popović je zbog namjernog igranja rukom dobio drugi žuti karton i morao napustiti teren. Već u sljedećem napadu Radovac se našao u dobroj prilici, šutirao sa četrnaest metara, ali ravno u golmana Tomovića. Igrala se 74. minuta kada je na povratnu loptu odlično reagovao Karić i pogodio za 2:0. Samo pet minuta kasnije iz slobodnog udarca sjajno pogađa Komazec za konačnih 3:0. Deset minuta prije kraja utakmice isti igrač se našao u dobroj prilici, ali rezultat se nije promijenio. Karić je dvije minute kasnije glavom šutirao pored gola. Lijepu priliku za počasni pogodak u sudijskoj nadoknadi imao je Karić, ali je lopta otišla visoko iznad gola Bandovića. Izabranici Husrefa Musemića u narednom kolu gostuju kod Širokog Brijega, dok će Slavija ugostiti Rudar.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.