Džumhur zvanično učesnik Olimpijade u Riju!
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Džumhur zvanično učesnik Olimpijade u Riju!

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur dobio poziv za učešće na OI Rio 2016 od Tripartitne komisije MOK-a, potvrđeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Džumhur se zahvalio Olimpijskom komitetu BiH koji ga je godina podržavao i među prvima prepoznali njegov rad i trud. Sarajlija je istakao i to da je odlazak na Olimpijadu bio jedan od ciljeva u ovoj godini.

“Ne mogu kriti koliko sam sretan i ponosan, jer je ovo kruna moga rada. U Riju ću sa ponosom nositi grb Bosne i Hercegovine i nadam se da ću, uz malo sreće u žrijebu, napraviti rezultat, zbog kojeg ću sugrađane učiniti ponosnim! Hvala svima koji su me podržavali, a ja ću vam se odužiti na terenu”, kazao je Džumhur, a prenio Avaz.ba.

Ovim pozivom se Damir pridružio olimpijskom bh timu kao 8. član. U Olimpijskom komitetu očekuju kvalifikaciju ili poziv i dva plivača, što ukupno broji 10 sportista koji će činiti bh. tim na Olimpijskim igrama u brazilskom Riu 2016. godine.

Kvalifikacije su još u toku, te se može očekivati da se još neko od sportista priključi do sada najbrojnijoj olimpijskoj sportskoj bh. delegaciji.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.