Džumhur na startu Wimbledona protiv Denisa Kudla
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Džumhur na startu Wimbledona protiv Denisa Kudla

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur će u prvom kolu ovogodišnjeg Wimbledona igrati protiv Denisa Kudla iz Sjedinjenih Američkih Država.

“Sa jedne strane, zadovoljan što sam izbjegao nosioca, što je bitno na gren slemovima. S druge strane, dobio sam igrača koji je, naravno, po mjeri, ali koji najbolje partije pruža na travi. Prošle godine je igrao četvrto kolo Wimbledona , tako da bilježi dobre rezultate na ovoj podlozi. Naravno, biće težak meč, ali sigurno je igrač sa kojim mogu da igram i da očekujem pobjedu. On nije igrač koji razbija, ali je definitivno igrač koji na ovoj podlozi može da izdrži mnogo udaraca. Dobro se kreće i ima nezgodne udarce na travi”, rekao je Džumhur.

Sarajlija je dodao i to da vjeruje da može ostvariti dobar rezultat protiv 66. igrača svijeta.

“Bez obzira na to, ja sam spreman, imao sam dobre pripreme, tako da možemo očekivati dobar rezultat protiv Kudle. Vjerovatno će i on biti pod pritiskom, s obzirom na to da brani 180 bodova sa Wimbledona, ali se nadam da ću uspjeti da odigram dobar meč”, rekao je Džumhur, a prenose sarajevski mediji.

Ako Sarajlija, koji je trenutno 90. na ATP listi eliminiše Kudla, u drugom kolu bi igrao sa pobjednikom meča između Philipp Kohlschreibera i Pierre-Hugues Herberta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.