Dželaludin Muharemović novi trener Unisa iz Vogošće
Foto: Sarajevski.ba

Dželaludin Muharemović novi trener Unisa iz Vogošće

Nekadašnji fudbaler Željezničara i trener ovog sarajevskog kluba novi je šef stručnog štaba Unisa, saopćeno je iz ovog vogošćanskog kluba.

“Nakon dogovorenog prekida saradnje s još jednom legendom Zijadom Švrakićem, želja nam je bila dovesti još jednog stručnjaka, koji je srcem vezan za naš klub”, poručili su iz Unisa.

Muharemović je početkom devedestih godina nosio dres Unisa i ovo je njegov povratak u klub gdje će pokušati izvući najbolje iz trenutnog igračkog kadra.

“O Dželaludin Muharemoviću, kao nekadašnjem igraču FK Željezničar, ne treba trošiti riječi, a iza sebe ima i respektabilnu trenersku karijeru, odnosno iskustvo i znanje, koje je spreman prenijeti na igrače koji su željni učenja i dokazivanja, a to im Unis omogućava. Zato, hvala Muharemoviću koji se upustio u ovu avanturu i odlučio prihvatiti ponuđeno mjesto trenera seniorskog tima FK Unis. Jednom Unis, zauvijek Unis”, istakli su iz vogošćanskog kluba.

Unis se takmiči u Drugoj ligi Centar, odnosno trećem rangu takmičenja u BiH i trenutno zauzima 12. poziciju sa 17 osvojenih bodova.

Muharemović je rođen 23. marta 1970. godine u Sarajevu. Igračku karijeru počeo u Unisu iz kojeg je prešao u sarajevski Željezničar. Nastupao je još za NK Zagreb i Volgar-Gazprom, a karijeru je okončao u timu s Grbavice gdje je postigao više od stotinu golova.
Trenersku karijeru počeo je u Željezničaru, a vodio je još mostarski Velež, te kineske klubove Dalian Transcendence i Dalian Chanjoy.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.