Džeko na Allianz Areni, Spahić u Španiji traži prolaz u narednu fazu

Džeko na Allianz Areni, Spahić u Španiji traži prolaz u narednu fazu

U grupi A, Manchester United je osigurao prolaz u narednu fazu, a u posljednjem susretu u grupnoj fazi dočekat će Shakhtar. Ukrajinci su na drugom mjestu i za njega će se boriti sa Leverkusenom koji će gostovati u San Sebastianu kod Real Sociedada. Shakhtar ima bod prednosti u odnosu na tim našeg Emira Spahića.

Real Madrid je obezbjedio nokaut fazu sa prvog mjesta grupe B. Na svom terenu će dočekati ekipu Kopenhagena koja se uz dobar rezultat može nadati trećoj poziciji i plasmanu u Evropsku ligu. U drugoj utakmici rezultat će biti mnogo važniji. Sigurno, u paklenoj atmosferi, Galatasaray će dočekati Juventus. Juve ima dva boda prednosti u odnosu na turskog velikana, ali Drogba i društvo najavljuju pobjedu i plasman u narednu fazu.

Pored Reala i Uniteda, i PSG je osigurao već plasman u 16 najboljih. Parižani će gostovati kod Benfice kojoj je pobjeda imperativ u borbi za drugo mjesto sa bodovno izjednačenim Olympiakosom. Grci će dočekati Anderlecht.

U grupi D je sve već odavno jasno, Bayern i City će u narednu rundu. Iako bez rezultatskog značaja, možemo se nadati dobroj utakmici na Allianz Areni između ova dva rivala. U drugoj utakmici Plzen će ugostiti CSKA.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.