Đurbuzović: Ovaj tim može pobijediti svaku ekipu
Dino Đurbuzović / Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Đurbuzović: Ovaj tim može pobijediti svaku ekipu

POGLEDAJ GALERIJU

FK Željezničar u okviru posljednjeg kola prvog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekuje ekipu FK Borac.

Šef stručnog štaba tima s Grbavice Dino Đurbuzović smatra da je ekipa Borca oslabljenja za njihovog najboljeg strijelca Jovicu Stokića, ali da ne smijemo prihvatiti da su oni došli na Grbavicu oslabljeni i da će se braniti.

Na pitanje novinara da je trebao biti prvi strijelac lige, Armin Hodžić rekao je da je siguran da je prvi po poništenim golovima, i pogođenim stativama i prečkama.

“Svi govore kako Borac nije u rezultatskoj formi, mi smatramo da su oni jedna vrlo kvalitetna ekipa, bili su dugo lider na tabeli, ali mi imamo obavezu da pred svojim navijačima odigramo kvalitetnu utakmicu i pobijedimo. S velikim respektom ulazimo u utakmicu, a naši dobri rezultati nam daju pravo da očekujemo pobjedu i da na pauzu odemo  prvog mjesta”. rekao je Đurbuzović

Zbog snježnih padavina i niskih temperatura koje su nas pratile prethodnih dana, južna tribina Stadiona Grbavica je neuslovna i neće biti otvorena za utakmicu 19. kola BHT Premijer lige BiH.

“Najviše sam bio zabrinut u kakvom je stanju teren, ali snijeg je očišćen i bit će spreman za utakmicu u subotu”, dodao je Đurbuzović.

Za ovaj meč neće biti u funkciji južna tribina, a navijači koji posjeduju polugodišnje i godišnje karte bit će dozvoljen ulaz na sjevernu tribinu. Utakmica FK Željezničar – FK Borac igrat će se na stadionu Grbavica početkom u 14 sati.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.