Duljević: Pritisak je normalan, ipak mi smo Sarajevo
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Duljević: Pritisak je normalan, ipak mi smo Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva se nalaze na prvom dijelu priprema u Čitluku, a o pripremama i o očekivanjima od naredne polusezone smo razgovarali sa Harisom Duljevićem.

Iza Duljevića je jako dobra polusezona u bordo dresu. Odigrao je 22 utakmice, postigao šest golova, te je ubilježio dvije asistencije. U velikom derbiju sa Željom, Duljević je svojim golom donio pobjedu i veliko slavlje bordo dijelu grada.

Puleni Mehe Kodre se već uveliko pripremaju za nastavak prvenstva u kojem Sarajevo važi za najozbiljnijeg favorita za osvajanje titule. Haris ističe da se radi naporno i kvalitetno.

Haris Duljević je rođen 16. novembra 1993. godine u Sarajevu. Ponikao je u Olimpicu, a prije dolaska u Sarajevo je još nastupao u zeničkom Čeliku.

“Radimo jako dobro. Prezadovoljan sam svojim radom i radom ekipe. Sve je na vrhunskom nivou, treninzi su kvalitetni i naporni, a uslovi su jako dobri. Što se tiče moje polusezone, ja sam zadovoljan. Bila je jako dobra, ali sigurno da mogu ponuditi mnogo više. Uz dobre pripreme to i očekujem,” kazao je Duljević dodavši:

“Istina da je na nama veliki pritisak, ali to je i normalno za veliki klub kao što je Sarajevo. Ciljamo na tu duplu krunu, ali se sama neće osvojiti. Moramo sve od sebe dati kako bi ostvarili ciljeve i obradovali naše navijače. Na putu prema tome za najveće kandidate smatram Zrinjski i Široki koji su igrali odlično, a kao i mi doveli su određena pojačanja,” rekao je Haris za sarajevski.ba.

Za kraj je brzonogi Duljević poslao poruku navijačima: “Nastavite nas podržavati kao i do sada, a mi ćemo, ako Bog da, vas  obradovati.

Bordo ekipa će u Čitluku ostati do 26. januara, a nakon povratka u Sarajevo slijedi odlazak na glavni dio priprema u Antalyu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.