Drugi krug ostaje samo san, Zmajevi poraženi od Tunisa
Foto: beinsports.net

Drugi krug ostaje samo san, Zmajevi poraženi od Tunisa

Rukometaši naše reprezentacije su poraženi od selekcije Tunisa sa 27:24.

U prvih deset minuta bolja igra Tunižana, te su vodili sa 6:4. Golovima Malinovića i odličnim intervencijama Burića smo došli na jedan gol razlike, ali je Tunis dobrom kontrom nakon greške Vražalića ponovo vratio dva gola prednosti.

Igrala se 23. minuta kada su Zmajevi poravnali rezultat. Vražalić je realizovao kontru, a u prethodnom napadu je Grahovac odbranio sedmerac. Naši rukometaši su mnogo bolje igrali odbranu nego na samom početku susreta. Minutu poslije smo golom Toromanovića prvi put poveli na utakmici.

U posljednjoj sekundi prvog dijela Tunižani su postigli pogodak za vodstvo, te je konačni rezultat glasio 15:14 u korist Tunisa.

Početak drugog poluvremena jako loš za našu reprezentaciju. Tunis je otišao na četiri gola prednosti, a nekim nelogičnim sudijskim odlukama smo imali dva igrača manje u jednom periodu. Kada je bilo najpotrebnije Burić je odbranio sedmerac, a u 40. minuti smo smanjili na samo jedan gol zaostatka.

U 51. minuti smo ponovo stigli reprezentaciju Tunisa. Vranješ je pogodio za izjednačenje 22:22. U narednom napadu Čelica je pogodio za vodstvo i veliko slavlje naših navijača. Ponovo su sudije isključile dva naša igrača, te su Tunižana stigli naša dva gola prednosti (24:24).

Do kraja su Tunižani na iskustvo došli do prednosti i savladali naše rukometaše sa 27:24.

Najefikasniji u našim redovima je bio Malinović sa pet pogodaka. Ovčina je postigao četiri. Burić je imao devet odbrana.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.