Derbi otkazan zbog snježnih padavina
Foto: Sarajevski.ba

Derbi otkazan zbog snježnih padavina

Zbog snježnih padavina otkazan je derbi između Željezničara i Sarajeva koji se danas od 13 sati trebao igrati na Grbavici.

Gust snijeg je u kratkom vremenu prekrio travnjak stadiona Grbavica. Glavni sudija susreta Irfan Peljto prvo je prolongirao utakmicu da vidi da li će se vremenske prilike popraviti, ali se to nije dogodilo, te je Peljto 25 minuta nakon termina za odigravanje utakmice donio odluku o odgađanju susreta.

POGLEDAJ GALERIJU

Treba spomenuti i lošu reakciju iz FK Željezničar koji je kasno naložio čišćenje terena i čija su svega dva uposlenika pokušala dovesti prilagoditi travnjak za odigravanje utakmice. S dosta kašnjenja su linije i lopta obojene u crveno. Čak i da su iz starijeg sarajevskog kluba na vrijeme reagovali susret bi teško bio odigran s obzirom na to da snijeg nije prestao padati. Međutim, za očekivati je bio ozbiljniji pristup organizaciji utakmice jednog od najstarijih i najtrofejnijih klubova u državi.

Željezničar i Sarajevo će snage odmjeriti u nekom drugom terminu, koji će biti određen naknadno.

Pravila kažu da se utakmica treba odigrati u roku od 24 sata, međutim, iz FK Željezničar smatraju da to neće biti moguće. Najavili su i to da će poslati zahtjev Takmičarskoj komisiji NSBiH da se susret odgodi za neki drugi termin.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.