Casey: Uz izvinjenje navijačima Sarajeva, Željezničar je naš lokalni klub

Uoči današnjeg susreta Željezničara i Veleža, koji je pripao domaćem timu, upriličena je konferencija za novinare na kojoj je Nigel Casey, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, prenio  pozdrave i zahvalnicu britanske kraljevske porodice, a vezano za dodjelu doživotne članske kartice FK Željezničar princu Georgeu, sinu vojvotkinje Kate i princa Williama.
Princ George rođen je 22. jula, tri sedmice kasnije postao je doživotni član tima sa Grbavice. Člansku kartu, tada je, Nigel Caseyju uručio prvi čovjek Željezničara Amar Osim.
Kada je preuzeo člansku kartu ambasador Velike Britanije u BiH je obećeo da će doći na jednu od utakmica Željezničara, što je i učinio u subotnjem derbiju kola između starih rivala. Porodica se, kako je rekao Casey, duboko zahvalila na ovom dirljivom gestu. "Iako će, najvjerovatnije, princ George odrasti kao navijač Aston Ville, s obzirom na to da njegov otac navija za taj klub, nadam se da će u svom životu imati priliku da jednom dođe ovdje i da vidi Želju", rekao je Casey. Ambasador Velike Britanije u BiH rekao je da će, unatoč činjenici da podržava crvenu polovinu Manchestera, te da su se preselili u plavi dio grada u predstojećem derbiju, ipak navijati za aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. "Uz izvinjenje navijačima Sarajeva, Željezničar je naš lokalni klub", rekao je Casey.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.