Bosna slavila u Kaknju, poraz Sparsa u Skenderiji
Foto: KKBosna.com

Bosna slavila u Kaknju, poraz Sparsa u Skenderiji

Košarkaši sarajevske Bosne slavili su drugom kolu Lige 12, i to na gostovanju kod Kaknja.

Domaći su odlično otvorili susret i nakon prvih deset minuta stvorili prednost 20:13. U drugoj dionici  Studenti su preokrenuli i na odmor otišli s prednošću od 24:27. Kakanj je u trećoj četvrtini bio bolja ekipa i ponovo preuzeo vodstvo 47:42. Ipak, u posljednjoj četvrtini Bosna je prebacila u brzinu više i na kraju slavila 74:78.

Najbolji u sarajevskoj ekipi bio je Ali Demić s 19 poena i devet skokova, dok je Semir Albinović dodao 15 poena i devet skokova.

U redovima domaćih najbolji je bio Mujo Tuljković s 24 postignuta poena i osam skokova.

Poraz Spuarsa pred domaćom publikom

Košarkaši Sparsa poraženi su, nakon produžetka, od ekipe Mladosti 73:75

Katastrofalno su Sparsi otvorili utakmicu protiv Mladosti, dozvolivši gostima da na startu utakmice ubace dvanaest poena više od njih (11:23). U drugoj četvrtini nešto bolja igra mladog sarajevskog tima koji uspjeva smanjiti zaostatak na sedam poena (32:49). Izjednačena igra u trećoj dionici, ali su u posljednju četvrtinu gosti iz Mrkonjić Grada otišli s prednošću od osam poena (45:53).

Stigli su Sparsi su uspjeli minut prije kraja izjednačiti na 62:62, pa zatim, tricom Buze vratiti se i na 66:66, rezultat kojim su Sparsi izborili produžetak. Ipak, mladi tim Sparsa nije imao snage da u dodatnih pet minuta napravi preokret, te su poraženi 73:75

Najbolji u redovima Sparsa bili su Adin Vrabac s 22 postignutih poena i Igor Josipović s 16 postignutih poena , dok je u redovima gostiju najbolji bio Dragan Đuranović s 29 ubačenih koševa i 8 skokova.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.