FOTO: Borac kaznio promašaje Sarajeva i slavio na Koševu
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

FOTO: Borac kaznio promašaje Sarajeva i slavio na Koševu

POGLEDAJ GALERIJU

Fudbaleri Sarajeva su u prvoj utakmici 1/4 finala Kupa BiH poraženi na svom terenu od banjalučkog Borca sa 2:1.

U prvih deset minuta tri odlične prilike za Sarajevo. Prvo je Velkoski šutirao, a Ružić odbio u korner. Potom je Duljević šutirao, Ružić ponovo odbio u korner nakon kojeg Kovačević šutira glavom. U 14. minuti Okić izlazi sam pred golmana gostiju koji i ovaj put odlično reaguje. Tri minute poslije, Bečelić umal oda psotigne autogol.

Stojčev je šutirao u 23. minuti pored gola, a dvije minute poslije udarac Radovca odlazi preko gola. Sarajevo je bilo dominantnije, stvaralo prilike, ali nisu ih uspjeli iskoristiti. I kako to u fudbalu biva, Borac je kaznio promašaje Bordo tima i u 37. minuti poveo. Stokić je ubacio, a Jevtić postigao pogodak.

Do kraja prvog dijela je Stojčev šutirao sa 30 metara i pogodio stativu.

Osam minuta igre u drugom poluvremenu je bilo dovoljno da domaći izjednače. Okić je odigrao dupli pas sa Velkoskim i pogodio nebranjeni dio mreže gola Borca. U 69. minuti novi hladan tuš za navijače Sarajeva. Ponovo je Stokić ubacio, a Subić donio prednsot Borcu.

Duljević je u 75. minuti šutirao, a Ružić odlično odbranio. Minuti prije kraja je Borac trčao kontru tri na tri, ali se Jović spetljao u završnici. U posljednjoj minuti je Čuić svirao penal za Sarajevo, ali je nakon konsultacija sa svojim pomoćnicima poništio odluku. Nakon toga, Okić je imao priliku za poravnanje, al ije promašio prazan gol.

Uzvratni susret je na rasporedu za sedam dana.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.