FOTO / Baždarević: Želimo računati na fudbalere iz domaće lige
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO / Baždarević: Želimo računati na fudbalere iz domaće lige

U hotelu Europe selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio i proteklom periodu, te o planovima za naredni period.

U uvodnom izlaganju Baždarević je govorio o prethodnim utakmicama reprezentacije i istakao da je izuzetno zadovoljan igrama i rezultatima osim prvih 25 minuta protiv Španije. Popularni Meša je poesbno zadovoljan karakterom njegovih igrača.

POGLEDAJ GALERIJU

O nastupu na Kirin kupu, Baždarević je kazao: “Mnogo su nas kritikovali prije odlaska u Japan, ali nismo se previše osvrtali na to. Sa stručnim štabom sam donio odluku koji će igrači nastupati na Kirin Kup-u. Imali smo problema prije polaska jer su se neki igrači povrijedili. Drago mi je što smo osvojili trofej i bilo je lijepo vidjeti igrače iz naše lige da igraju na tom nivou”, dodavši:

“Do utakmice sa Estonijom imamo dovoljno vremena. Sigurno je da su igrači na turniru u Japanu zaradili poene i kucaju na vrata reprezentacije. Važno je da imamo solucija. U slučaju povreda ili suspenzija zbog kartona bitno je da imamo širok izbor igrača. Momci iz naše lige su pokazali da mogu igrati na visokom nivou, a na nama je da izaberemo najbolje.”

Selektor je kazao da je u budućim planovima još jedno okupljanje igrača iz domaće lige i da će stručni štab nastaviti pratiti njihov razvoj.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.