Autogol Spahića u potopu Bayera, Džeko strijelac u pobjedi Citya

Autogol Spahića u potopu Bayera, Džeko strijelac u pobjedi Citya

Manchester United je deklasirao Leverkusen sa 5:0. United je poveo golom Valencie u 22. minuti. Prednost su povećali u 30. minuti autogolom kapitena naše reprezentacije, Emira Spahića.

Potop Apotekara najavio je Evans u 66. minuti golom za 3:0. Na 4:0 povećava Smailling u 77. minuti, a konačnih 5:0 postavlja Nani golom u 88. minuti. Ekipu Davida Moyesa je predvodio fantastični Wayne Rooney sa tri asistencije.

http://www.youtube.com/watch?v=p6x6nQeBii4

Shakhtar je slavio rutinsku pobjedu u susretu sa Real Sociedadom 4:0. Ukrajinci su do pobjede došli golovima tri Brazilca, Adriana u 37., Alexa u 48. i Douglasa u 68. i 87. minuti. Shakhtar je na tabeli prestigao Leverkusen, dok je United kolo prije kraja obezbjedio nastup u osmini finala.

Svoju prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka ubilježio je i Juventus. Na domaćem terenu, Stara dama je nošena Vidalom savladala Kopenhagen rezultatom 3:1. Het-trik je ubilježio Arturo Vidal.
Na drugoj utakmici ove grupe, Madriđani su pobijedili Galatasaray sa 4:1. Real je u 26. minuti ostao bez igrača kada je Ramos dobio direktan crveni karton. Vodstvo Kraljevima je donio Bale prelijepim golom u 37. minuti. Prednost je trajala samo jednu minuti, na 1:1 izjednačuje Bulut. U šestoj minuti drugog dijela Real ponovo vodi. Strijelac je Arbeloa. Na 3:1 je povećao Di Maria, a konačnih 4:1 postavio je Isco. Real je već prije ove utakmice obezbjedio plasman u osminu finala, a Juventus se ovom pobjedom probio na drugo mjesto.

PSG je na svom terenu teškom mukom savladao Olympiakos 2:1. Golove za Parižane su postizali Ibrahimović u sedmoj i Cavani u 92. minuti. Za Grke je pogodio Manolas. Na drugom susretu, Benfica je slavila kod Anderlechta veoma važnu pobjedu u borbi za drugo mjesto. Portugalci su slavili sa 3:2.

City se pred svojim navijačima patio do samog kraja sa Viktoriom Plzen. Građane je u vodstvo doveo Aguero golom iz penala. Horvath je izjednačio u 43. minuti. Nasri je ponovo doveo City u vodstvo u 65. minuti. Četiri minute kasnije, Česi ponovo rezultat poravnavaju golom Tecla. Samo tri minute nakon ulaska, Alvaro Negredo pogađa za 3:2, a konačnih 4:2 postavlja naš Edin Džeko koji je odigrao cijeli susret.

http://www.youtube.com/watch?v=e7B2-KOrKIk

Bayern Munchen je u Rusiji savladao CSKA sa 3:1 golovima Robbena, Gotzea i Mullera. Za Moskovljane je pogodio Honda.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.