Admir Adžem više nije trener Plavih
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Admir Adžem više nije trener Plavih

Na sjednici predsjedništva FK Željezničar održanoj večeras u Plavom Salonu Stadiona Grbavica, donesena je odluka u sporazumnom prekidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Admirom Adžemom.

Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u Omladinskom pogonu, a Klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu.

“Problem sa ovom tehničkom činjenicom nismo imali do oktobra do kada je Adžem imao uslovnu licencu koju je stekao upisom kursa za profi licencu. Međutim pooštrenim kriterijima NS/FS BiH morali smo nešto učiniti po tom pitanju. Iako su ove formalno-pravne stvari trebale biti riješene još u oktobru, nismo željeli mijenjati šefa stručnog štaba u toku sezone, tako da smo sačekali ovu prvenstvenu pauzu u kojoj će ova promjena biti najbezbolnija”, naveo je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

Mirsad Siljak

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Šiljak te dodao i to da su svi uslovi prekida saradnje već dogovoreni i da Klub u svakom slučaju računa na Adžemove usluge u budućnosti.

Ime novog šefa stručnog štaba biće poznato na vanrednoj press konferenciji koja će se održati u srijedu, navode u saopštenju Plavi s Grbavice.

“Nema potrebe da odugovlačimo sa tim s obzirom da već imamo ljude koji poznaju situaciju u Klubu i ekipi. Velikih promjena u sistemu rada neće biti”, naveo je Šiljak.

Željezničar je u jesenjem dijelu sezone ostvario 9 pobjeda, te po tri poraza i neriješena rezultata, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na premijerligaškoj tabeli.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.