Jarni: Učinit ću sve da Sarajevo bude prvo

Robert Jarni, nakadašnji reprezentativac Hrvatske, predstavljan je danas javnosti kao novi trener Fudbalskog kluba Sarajevo.
Jednoglasnom odlukom Upravni odbor FK Sarajevo, prvenstveno zbog zdravstvenog stanja Husrefa Musemića, ali i rezultata kluba koji nisu na nivou očekivanih, odlučio da zamijeni šefa stručnog štaba kluba s Koševa.
"Ja sam razgovarao s gospodinom Musemićem i ponuđena mu je jedna od rukovodećih pozicija u klubu i do sredine decembra ćemo znati da li će on ostati u klubu", rekao je Dino Selimović, direktor FK Sarajevo. "Mogu vam reći da smo se dogovorili u samo deset minuta. Vidio sam da je klub napravio jedan veliki iskorak. Iskorak koji će teško klubovi i u regiji napraviti, jer se rijetko odlučuju za takav potez", rekao je Jarni na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da tim raspolaže s mladim sastavom. "Nema razlike između Sarajeva i Hajduka. To su dva kluba koja teže najvišim ciljevima, tj. osvajanju titule i kupa. Imamo dosta vremena, pred nama su dva mjeseca rada i može se puno toga napraviti. Ne mogu reći sa sigurnošću da ćemo biti prvi, ali ćemo učiniti sve da do toga dođemo'', rekao je Jarni. Ugovor je potpisan na godinu i pol dana, ali Jarni nije želio govoriti o primanjima koja će imati u timu s Koševa. On je dodao da je u postavljanju ekipe dosta isključiv i ne voli da mu se bilo ko miješa u posao, te naveo da je to, vjerovatno, jedan od razloga što ga niko u Hrvatskoj nije angažovao. Abdulah Ibraković, sportski direktor Sarajeva, rekao je da se nada da će se klub u narednom periodu kvalitetno pojačati i dovesti ciljana pojačanja. On je naveo da neće biti transfer liste. Oni koji nisu zadovoljili ići će na pozajmice ili sporazumni raskid ugovora. Dženan Uščuplić, Jarnijev prvi pomoćnik, rekao je da će klub na proljeće popraviti nivo igre.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.