Musemić nije više trener Sarajeva, Jarni na klupi tima s Koševa?
Foto: Sarajevski.ba

Musemić nije više trener Sarajeva, Jarni na klupi tima s Koševa?

Husref Musemić definitivno neće voditi Sarajevo u proljetnom dijelu prvenstva. Bosanskohercegovačkom stručnjaku, koji je posljednjih utakmica zbog zdravstvenih problema nije vodio tim s Koševa, jutros je na sastanku rečeno da više nije trener Bordo sastava.

“Nisam više trener FK Sarajevo, ali nisam dobio nikakvo obrazloženje takve odluke”, kratko je za Klix rekao Musemić.

Podsjećamo, Musemić je u više navrata vodio Sarajevo, a najviše uspjeha imao je u sezoni 2006/07 kada je Bordo tim postao prvak Bosne i Hercegovine.

Jedan je od najzaslužnijih što je Sarajevo prvi dio sezone završio na drugom mjestu.

Jarni novi trener?

Njegov nasljednik će najvjerovatnije biti Robert Jarni, član legendarne hrvatske reprezentaicje koja je odnijela bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine.

Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo, potvrdio je za Klix ovu informaciju: “Da, pregovaramo s Jarnijem. Blizu smo konačnog dogovora. On večeras stiže u Sarajevo na finalne pregovore.”

Ibraković, međutim nije želio govoriti o detaljima dogovora s Jarnijem, kao ni o odlasku Musemića s pozicije šefa stručnog štaba.

Tokom trenerske karijere vodio je Hajduk iz Splita i Istru. Protekle dvije godine bio je trener selekcije Hajduka do 19 godina.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.