Može li Olimpic obradovati gradske rivale?
Foto: D.H. Sarajevski.ba

Može li Olimpic obradovati gradske rivale?

Aktuelni prvak BiH, Željezničar, danas dočekuje Vitez. Uz kiks Borca, Plavi mogu preuzeti prvo mjesto na tabeli i zbog toga je pobjeda danas jedini cilj fudbalera Željezničara. Klub sa Grbavice se potrudio i organizovao akciju “S rajom na Želju” gdje će na dvije kupljenje karte, na tribine moći ući tri navijača. Dino Đurbuzović može računati na sve fudbalere, dok u redovima Vitežana neće biti Jurčevića i Vidovića zbog suspenzije. Susret na Grbavici počinje u 13.00 sati.

Sarajevo na Pecaru putuje bez šefa struke, Husrefa Musemića, a ekipu će predvoditi Abdulah Oruč. Pred bordo momčadi je težak zadatak. Naime, Široki Brijeg nije poražen zadnjih šest utakmica, a treba dodati i to da Sarajevo ne zna za pobjedu u Širokom Brijegu. Kao i Željo, i Sarajevo se nada kiksu Borca, i uz svoju pobjedu na Pecari, Sarajevo može preuzeti prvo mjesto na tabeli. Derbi kola na Pecari počinje u 17.00 sati.

Pored utakmica svojih klubova, navijači Sarajeva i Želje će sigurno pratiti i onu utakmicu u Banjaluci između Borca i Olimpica. Olimpic ove sezone na gostovanjima igra jako dobro i još nisu ubilježili poraz. Na tabeli domaćih susreta, Borac je na prvom mjestu, pa je sigurno da nas očekuje odlična predstava na Gradskom stadionu u Banja Luci. Utakmica je na rasporedu u 16.00 sati.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.