Bičakčić i Salihović poraženi, Kolašincu 70 minuta u remiju sa Frankfurtom

Bičakčić i Salihović poraženi, Kolašincu 70 minuta u remiju sa Frankfurtom

Sejad Salihović sa svojim Hoffenheimom poražen je na gostovanju u Augsburgu rezultatom 2:0. Oba gola za domaćine je postigao Halil Altintop u 17. i 23. minuti. Salihović je u 31. minuti zaradio žuti karton, a iz igre je izveden na poluvremenu susreta.

Bičakčićev Braunschweig nastavlja sa lošim partijama ove sezone. U ovom kolu su poraženi na domaćem terenu od Freiburga golom Fernandesa u 52. minuti. Ermin je odigrao cijeli susret, a u 43. minuti je dobio žuti karton. Pored Bičakčića, za Braunschweig je nastupao i Damir Vrančić, bivši reprezentativac BiH.

Odličnu utakmicu u Frankfurtu su odigrali Eintracht i Schalke. Gosti su nakon 18. minuta vodili sa 2:0, auto-golom Fluma i golom Matipa. U 54. minuti Flum postiže pogodak, ali sada za svoj tim. Nakon toga, Joselu postiže dva gola za Frankfurt i donosi potpuni prekoret. Konačnih 3:3, u 86. minuti postiže Howedes. Sead Kolašinac je odigrao 70 minuta, a nastupao je na poziciji desnog beka.

Leverkusen, našeg kapitena Spahića, slavio je u Berlinu kod Herthe minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke je postigao Kießling u 28. minuti. Emir Spahić je cijeli susret proveo na klupi za rezervne igrače.

Svoju prvenstvenu utakmicu danas je igrao i Asmir Begović. Asmirov Stoke je osvojio tri boda na domaćem terenu protiv Sunderlanda. Golove su postizali Adam u 30. minuti i N’Zonzi u 81. minuti. Begović je branio cijeli meč, ubilježio je tri odbrane.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.