Amar Osim kao pojačanje administracije FK Željezničar
Foto: Sarajevski.ba

Amar Osim kao pojačanje administracije FK Željezničar

Zbog posvećenosti poziciji šefa stručnog štaba Amara Osima u proteklih nekoliko godina, mnogo manje pažnje se posvećivalo administrativnom dijelu i omladinskom pogonu, koje su u opsiu posla ovom trofejnom stručnjaku.

Za evropski iskorak nisu dovoljni samo dobri rezultati u domaćim takmičenjima, nego i dobro organizovana administracija koja će uspješno pratiti rezultate na zelenim terenima i svojim radom omogućiti još brži i veći napredak najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Bosni i Hercegovini. Potreban je i dobro organizovan omladinski pogon koji će od mladih nada FK Željezničar podariti nove Džeke, Štiliće, Šehiće, Zolotiće, Hodžiće… koji će u budućnosti biti okosnica prvog tima, saopćeno je na oficijelnoj stranici kluba.

Menadžer Amar Osim će se u narednom periodu posvetiti navedenim stvarima, dok će ekipu sa klupe i dalje voditi šef stručnog štaba Hajrudin Dino Đurbuzović.

Navijači FK Željezničar nemaju razloga za zabrinutost, navode na oficijelnoj stranici bh. prvaka i najavljuju nastavak ka evropskom putu i dominaciju u domaćem fudbalu sa Amarom Osimom na čelu.

Igra i rezultati u posljednjih nekoliko kola nisu ono na što su posljednjih godina navikli navijači Željezničara, ali navode iz kluba, podrška navijača je sada najpotrebnija kako bi zajedničkim snagama izašli na pobjednički kolosijek.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.