Foto: Velika pobjeda Željezničara nad Olimpicom
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Foto: Velika pobjeda Željezničara nad Olimpicom

POGLEDAJ GALERIJU

U okviru 26. kola Premijer lige BiH odigran je mali gradski derbi  na Otoci između Olimpica i Željezničara. Željo je uvjerljivo slavio sa 4:1 i tako ostao izjednačen na prvom mjestu sa Zrinjskim.

OLIMPIC: Hamzić, Kokot, Torlak, Rizvanović, K. Handžić, Zeba, Smajić, Šivšić, Regoje, Zec, Bogičević.

ŽELJEZNIČAR: Lončarić, Kerla, Bučan, Zolotić, Hodžić, Stanić, Dedić, Selimović, Zeljković, Jamak, Tomić.

Utakmica je počela laganim pritiskom Željezničara, ali domaćin su došli prvi u vodstvo. U 9. minuti strijelac za domaćine je Zec.

Željezničar i nakon primljenog gola nastavlja sa pritiskom. U 15. minuti prilika za Selimovića ali ne pogađa nakon kornera. U 29. minuti šut Tomića odlazi preko gola.

Gosti dolaze do poravnanja nakon sjajnog gola Srđana Stanića. Igrala se 32. minuta kada je Stanić odigrao dupli pas sa Selimovićem i pogodio.

Do poluvremena velikih prilika i uzbuđenja nije bilo, ostalo je 1:1.

Drugo poluvrijeme počinje dominacijom Olimpica. Nakon centaršuuta Zebe glavom je šutirao Bogičević, ali je Lončarić bio siguran.

U 50. minuti gosti dolaze do vodstva strijelac Nermin Zolotić. Njegov prvi gol u ovoj sezoni.

Nakon primljenog gola pritisak Olimpica ali bez nekih konkretnih prilika.

U 70. minuti gosti povećavaju svoju prednost, strijelac je Armin Hodžić. Nakon odlične akcije Željezničra, lopta je stigla domaldog Hodžića, koji rutinski loptu ispod Hamzića šalje u mrežu Olimpica.

Do kraja takmice gosti su postigli još jedan pogodak. Sjajan eurogol postigao je Damir Sadiković nakon samo nekoliko minuta na terenu.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.