Portret Josipa Katalinskog na humanitarnoj aukciji
Foto: Sarajevski.ba

Portret Josipa Katalinskog na humanitarnoj aukciji

Na Holiday Marketu, u Željinoj kućici, izložen je portret Josipa Katalinskog. Djelo Maka Hubjera će biti na aukciji, a novac će se proslijediti u humanitarnu akciju za pomoć Nini Pašić.

Mladi sarajevski umjetnik se odlučio da na ovaj način doprinese prikupljanju novčanih sredstava za pomoć Nini Pašić koja je oboljela od hronične bubrežne insuficijencije, i kojoj je hitno potrebna novčana pomoć da bi se obavila transplantacija bubrega. Portret Škije, legende kluba sa Grbavice, već nekoliko dana je izložen na Holiday Marketu, tačnije u Željinoj kućici. Uskoro će se održati aukcija, na kojoj će posjetioci imati priliku da otkupe sliku, ali i da doniraju novčana sredstva za liječenje mlade djevojke.

Hubjer je 2011. godine, odradio sličnu akciju. Naime, tada je održana aukcija za portret Ivice Osima, a novčana sredstva su proslijeđena porodici dječaka Amara Musića.

Mak Hubjer je mladi sarajevski umjetnik. Student je druge godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku slikarstva. Završio je Srednju školu Primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, u klasi profesorice Nevenke Ilić-Georgijević. Njegov  rad je zasnovan na humanitarnim aukcijama, i podizanju svijesti, i nivoa kulture u Sarajevu i BiH.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.