Mehmed Baždarević novi selektor Zmajeva
Foto: wikipedia

Mehmed Baždarević novi selektor Zmajeva

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH, Mehmed Baždarević je imenovan za novog selektora reprezentacije BiH.

Na održanoj sjednici u Zenici, donesena je odluka o novom selektoru Zmajeva. Pedesetčetverogodišnji Mehmed će predvoditi naše reprezentaciju u narednom periodu, te pokušati odvesti našu selekciju na Evropsko prvenstvo.

Meša je izabran ispred jake konkurencije koju su činili Milovan Rajevac, Faruk Hadžibegić, Igor Štimac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Blaž Slišković.

Trenerska karijera legende Željezničara je vezana za Francusku, Katar i Tunis. Prvi pravi trenerski zadatak Meša ima u Istresu. Ovaj francuski klub je u sezoni prije dolaska Baždarevića jedva izborio status drugoligaša, a u prvoj sezoni sa našim stručnjakom, Istres je izborio plasman u Ligue 1. U najjačem francuskom takmičenju su se zadržali samo sezonu, što je bio dovoljan znak za upravu Istresa da razriješi dužnosti trenera Baždarevića.

Potom Mehmed preuzima Etoile Sportive du Sahel iz Tunisa gdje je proveo jednu sezonu. U posljednjem kolu je izgubio titulu prvaka, a uspio se plasirati u finale afričke Lige prvaka. Svoju karijeru nastavlja u Katru, u klubu Al-Wakrah gdje bilježi prosječne rezultate. Najveći trenerski uspjeh Meša bilježi u Grenobleu gdje je dobio posao zahvaljujući Ivici Osimu. U prvoj sezoni Grenoble je izborio status prvoligaša, a na klupi Grenoblea, Baždarević je ostao tri godine. U junu 2011. godine preuzima Sochaux gdje se zbog loših rezultata zadržao samo devet mjeseci.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.