Ivici Osimu nagrada za životno djelo
Foto: starigrad.ba

Ivici Osimu nagrada za životno djelo

Foto: starigrad.ba

Foto: starigrad.ba

Džudistkinja Larisa Cerić proglašena je sportistom godine u BiH na 69. izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine. Cerić u kategoriji preko 78 kilograma osvajala je medalje na gotovo svim takmičenjima na kojima je nastupala, a na Mediteranskim igrama u Mersinu i na Grand prixu u Rijeci okitila se bronzanom medaljom, te osvojila zlato na evropskim kupovima u Sarajevu i Beogradu.

Godinu je završila osvajanjem zlatne medalje na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Portugalu.

Cerić je na ceremoniji koja je sinoć (23. januara) održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu dobila priznanje i za najuspješniju sportistkinju u 2013. godini, dok je najuspješniji sportista atletičar Hamza Alić, osvajač srebrene medalje u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu i bronze na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Trener godine je Branislav Crnogorac, selektor džudo reprezentacije BiH. Priznanje “Mirza Delibašić” dodijeljeno je stonoteniserki Emini Hadžiahmetović.

Sportski savez BiH je nagradu za životno djelo dodijelio proslavljenom bh. nogometnom stručnjaku Ivici Osimu.

Ambasador bh. sporta je teniser Damir Džumhur, nagrada za fair play dodijeljena je Rukometnom savezu BiH, dok je nagradu za vrhunski rezultat u sportu za invalide dobila reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Priznanja za ostvareni rezultat u 2013. godini dobili su Muris Đug (sportski ribolov), Sana Muslić (body building), Igor Ekmić (kik boks) i Ženski rukometni klub Zrinjski.

U kategoriji Top 12 sportista u BiH priznanja su dobili: Amel Tuka (atletika), Dejan Mileusnić (atletika), Harun Sadiković (džudo), Amel Mekić (džudo), Džemal Bošnjak (boks), Suad Tabaković (karate), Aleksandra Samardžić (džudo), Belmir Berberović (body building), Mirsada Suljkanović (karate), Nedim Buza (košarka), Mitar Mrdić (džudo) i Muamer Svraka (nogomet).

Najuspješniji junior u 2013. je Mensur Pezer, a juniorka Ena Gljiva (karate), saopćeno je iz Općine Stari Grad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.