Treći Craft Block u Sarajevu

Treći Craft Block u Sarajevu

Ako ne znate gdje izaći u subotu, a živite u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, tada vam preporučujemo da posjetite Bosanski Kulturni Centar.Imat ćete vremena da stignete na pivo, ali i da probate neke od delicija iz sarajevskih poznatih restorana,jer će Craft Block početi u 13:00h i trajati sve do ponoći. Ovaj zanatski bazar obogaćen je zanimljivim sadržajem i dobrom muzikom.

Naime, Craft Block je događaj koji će se održati 29. decembra 2018. godine od 13:00 – 24:00 sati u atriumu i foajeu Bosanskog Kulturnog Centra (BKC). Tako će na jedan dan, renovirani prostor BKC- a biti pretvoren u zanatski bazar, i ugostit će preko 20 izlagača koji stvaraju novu generaciju proizvoda i rukotvorina na BiH tržištu. Prva zimska verzija Craft Block-a, predstaviti će se i mnogobrojnim turistima, te im predstaviti neke od najboljih zanatskih BH brendova.

Fokus događaja bit će craft pivare koje postaju sve popularnije i u BiH, pa će tako posjetioci i ljubitelji piva moći isprobati najbolja bosanskohercegovačka craft piva: Gelender (Sarajevo), The Brew (Sarajevo), Semizburg (Semizovac), Castrum (Doboj), Gorštak (Banja Luka), Rafter (Foča), Trigger (Prnjavor) ,Drama (Prijedor), Trojansko (Čapljina) koji će predstaviti preko 40 različitih etiketa piva. Uz pivo tu je i gastro kutak, koji postaje sve interesantiji, tako će posjetioci moći probati delicije iz Barhana Restaurant & Graperia, Tavola, Blind Tiger, Govinda vegetarijanski catering, Biona Zdrava Hrana i Ljutko.

Pored pivske i gastro ponude, Craft Block će i ovaj put predstaviti BH art brendove poput: Molimao, Haris Jusović, Normativ, Werkstatt, Ruby Red. Za dobar zvuk i atmosferu pobrinuće se poznati sarajevski DJ-evi Mr Mehikano, DJ Weedad, DJ Zlee Jay i Dj Merakoon.

Organizaciju ovog događaja podržali su, Visit Sarajevo, Red Bull, Coca Cola, Antena Sarajevo, Unicredit i Todach.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.