Saopćenje MUP-a ZDK o pogibiji mladića iz Zenice
Foto: Denis Ruvić / Sarajevski.ba

Saopćenje MUP-a ZDK o pogibiji mladića iz Zenice

Dana 05.02.2017. godine, oko 17,30 sati, Policijskoj stanici Centar u Zenici je od strane članova porodica prijavljen nestanak mladića  D.H., K.A. i B.A., sva lica iz Zenice.

Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab koji je bio zadužen za  koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas sa ciljem ponalaska nestalih mladića.

Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere  te vrše intenzivnu pretragu terena sa ciljem pronalaska lica.

Pretragom terena i korita rijeke Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su danas, oko 10,30 sati, locirali vozilo u rijeci Lašvi, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i te aktivnosti su još uvijek u toku.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.