Prvi Craft Block održaće se u subotu, 08. jula 2017. godine od 12 do 21 sat – događaj koji će u predivnom ambijentu bašte i koncept dućana Kutcha, u ulici Skenderija 15 u Sarajevu okupiti umjetničke i pivarske obrte iz naše zemlje.

Koncept dućan Kutcha događajem Craft Block otvara sezonu programa u bašti ovog multifunkcionalnog prostora. Tako će u u sklopu događaja biti izloženi proizvodi za kuću 38 bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja, rasvjete, ukrasa za dom, programa za djecu i umjetnina, dok će se u bašti predstaviti pet bosanskohercegovačkih kraft pivara s preko 20 vrsta piva, restoran ukusne ulične hrane Superfood te promocija nove kolekcije sarajevskog lifestyle brenda Molimao.

Kako raste broj pivnica s vlastitom proizvodnjom, spajanje hrane i piva postaje sve popularnije, a novo tržište proizvoda malih obrtnika sve zanimljivije. Zato će na Craft Block događaju posjetioci moći isprobati najbolja bosanskohercegovačka craft piva Gelender, The Brew Pub, Oldbridž, Castrum i Semizburg u kombinaciji s burgerima restorana ulične hrane Superfood.
Mirisi kojim odjekuje ponuda burgera, raznolika ponuda bosanskohercegovačkih piva i muzika koja se miješa sa žamorom uzbuđenih posjetilaca ambijent su ovog događaja na otvorenom, a zabavljaće nas DJ Weedad, Mr Mehicano, DJ Ahmaad i Mahir BeatHouse.

Organizaciju događaja podržali su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, HT ERONET, Općina Centar, Grad Sarajevo, Wienerberger, Coca Cola i Patos.