Policija pronašla 1.455 grama speeda
Foto: mup.ks.gov.ba

Policija pronašla 1.455 grama speeda

U utorak 9. augusta na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog Ministarstva izvršili su pretres stana u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, koji koriste Š.B., rođen 1979.godine u Sarajevu i F.S., rođena 1987.godine u Kaknju, nastanjeni u Sarajevu.

Tom prilikom pronađeno je i od Š.B. oduzeto 1.455 grama bijele materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat /speed,  digitalna vaga i 2 drobilice.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u  Sarajevu. Istog dana  Š.B. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana  238. stav 1.  i člana 239. stav 3. KZ FBiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), dok je F.S. lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH.

Lica lišena slobode su predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 10. augusta 2016. godine, Š.B. i F.S. će uz izveštaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predati na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.