Nastavničko vijeće danas raspravlja o kaznama za svoje tri nasilne učenice
Foto: YouTube

Nastavničko vijeće danas raspravlja o kaznama za svoje tri nasilne učenice

Ucenice_tuca_ytNastavničko vijeće Srednje mješovite škole Tuzla danas će raspravljati o kazni za tri učenice koje su pretukle školsku kolegicu. Moguće je isključenje učenica iz škole, jer učenici koji imaju 16 godina podliježu disciplinskoj odgovornosti.

U Policijskoj stanici Zapad Policijske uprave Tuzla u srijedu, 6. novembra će, uz prisustvo roditelja, biti obavljen razgovor sa tri učenice Srednje mješovite škole Tuzla koje su u prošli petak fizički maltretirale svoju kolegicu. Nakon tog razgovora, biće poznato otprilike šta će se poduzeti, a o svemu će biti obaviješten tužilac za maloljetnike Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Podsjetimo, u petak, 1. novembra,  u 16.35 sati policijska stanica Zapad je primila prijavu od radnika obezbjeđenja Srednje mješovite škole Tuzla da je u njoj došlo do fizičkog obračuna više maloljetnih osoba. Snimak incidenta je objavljen na internetu i izazvao je buru u Tuzli, ali i u BiH i cijelom regionu.

Na snmiku se vidi kako su učenice A. P., Dž. K. i S. Š.   izvele iz učionice svoju školsku kolegicu A.G. na plato ispred stambene zgrade, gdje su joj makazama odsjekle dio kose, a potom je udarale šakama i nogama. Roditelji pretučene učenice najavili su podnošenje privatne tužbe zbog nanesenih povreda i pretrpljene traume.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.