Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme
Foto: Sarajevski.ba

Fudbaleri Sarajeva otputovali na pripreme

Prvotimci Sarajeva otputovali su danas na pripreme u Čitluk.

Izabranike Husrefa Musemića u narednim danima očekuju naporni treninzi, obzirom da je prvi dio priprema rezervisan za poboljšanje fizičke spreme igrača. Očekivanja od priprema u Hercegovini prenio nam je Muhamed Džakmić, bivši kapiten Sarajeva, koji obnaša ulogu pomoćnika u stručnom štabu Husrefa Musemića.

Idemo na sedmodnevne pripreme u Čitluk, očekujemo prije svega solidne vremenske uslove za trening, kako bi ispoštovali ono što smo zamislili. Također, očekujemo da se igrači maksimalno posvete i da budu fokusirani na rad i treninge. Odigrat ćemo u Čitluku i dvije prijateljske utakmice, najvjerovatnije će dvije ekipe odigrati po poluvrijeme. Što se tiče dosadašnjeg dijela priprema vidjelo se da su igrači odradili pripremni ciklus na pauzi, kojeg su dobili od stručnog štaba i dosta dobro izgledaju za ovaj period priprema.“, rekao je Džakmić.

Prvu prijateljsku utakmicu u Čitluku fudbaleri Sarajeva odigrat će 17.1. i to protiv GOŠK-a, a tri dana poslije, 20.1. na rasporedu je utakmica protiv Veleža. Po povratku u Sarajevo, prvotimce našeg kluba očekuje odlazak na završne pripreme u Antaliji krajem mjeseca.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.