Frenkie osvajač nagrade EMA Best Adria Act
FOTO: mtv.com.hr

Frenkie osvajač nagrade EMA Best Adria Act

Bosanskohercegovački hiphop muziča Frenkie je ovogodišnji dobitnik MTV Best Adria Act nagrade. Dobio najveći broj glasova u proteklih šest sedmica na sajtu mtvema.com, gde su fanovi širom svijeta online glasali za svoje omiljene domaće izvođače i pomogli im da osiguraju mjesto u sljedećem krugu natjecanja za MTV EMA Worldwide Act nagradu na 2013 MTV EMA.

“Šta drugo da kažem nego Hvala. Hvala svim mojim kolegama koji su me podržali, a posebno mojoj dragoj publici od Makedonije, preko Srbije, Hrvatske, Slovenije i naravno BiH. Bez vas ovo ne bi bilo moguće i ovo je naša pobjeda. Amsterdame, eto nas” izjavio je povodom pobjede oduševljeni Frenkie.

Iza sebe je ostavio hrvatskog izvođača Filipa Dizdara, Katju Šulc iz Slovenije te grupe S.A.R.S i Svi na pod iz Srbije.

Od danas će se Frenkie boriti protiv drugih pobjednika iz cijele Istočne Europe za priliku da bude jedan od 10 finalista koji će ući u kategoriju Worldwide Act.

Pored Frenkia ovu nagradu su osvajala još dva predstavnika iz Bosne i Hercegovine. Laka je 2008. godine ostvario pobjedu u konkurenciji hrvatskih grupa TBF i Jinx, slovenske grupe Leloojamais te srbijanskog hip-hopera Marčela. Bend Dubioza kolektiv je ovu nagradu osvojio prije dvije godine, a konkurenti su im bili Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.