FOTO: Počeo drugi Internacionalni festival književnosti Bookstan
Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

FOTO: Počeo drugi Internacionalni festival književnosti Bookstan

Drugi Internacionalni festival književnosti Bookstan počeo je danas u bašti knjižare Buybook čitanjem pjesnikinje Adise Bašić iz svog prvog proznog izdanja,  “A ti zaključaj: priče o braku i ljubavi”.

Novinarka Amila Kahrović Posavljak promovisala je svoj roman “Smrtova djeca”, a ulogu moderatora imala je Kristina Ljevak.

Uz savremenu njemačku književnost u fokusu, sarajevski i Bookstanovi gosti biće neki od najznačajnijih svjetskih autora današnjice, kao što je Hanif Kureishi, istaknuti engleski dramski pisac, scenarista i romanopisac.

Osim toga, publici će biti predstavljene nove knjige domaćih i regionalnih književnika te je osmišljena edukativno-kritička Mala škola pisanja i mišljenja koju će voditi Nerzuk Ćurak a koja traje od 1. do 7. jula 2017. godine i na kojoj će se polaznici sresti sa istaknutim domaćim i svjetskim predavačima.

Kroz glavne programske cjeline u svojstvu moderatora ove godine će biti prevodilac, pjesnik i urednik Dragoslav Dedović i John Freeman, prošlogodišnji sarajevski gost i jedan od vodećih američkih književnih kritičara i autora koji će na Bookstanu predstaviti i svoju novu knjigu.

Ulaz na sve događaje je besplatan a kompletan program festivala možete pogledati na stranici: www.bookstan.ba

POGLEDAJ GALERIJU

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.