Sarajevo Film Festival već dugi niz godina sa posebnom pažnjom bira sadržaje i kreira popratne aktivnosti vezane za njegov Dječiji program.

Uz raznovrstan program filmova za djecu, odabranih iz cijelog svijeta i prilagođenih ovom uzrastu, te uz šarolike popratne aktivnosti, najmlađi gledaoci imaju priliku da razviju ljubav prema filmskom stvaralaštvu, upozanju svoje vršnjake, da se druže i nauče nešto novo.

Kao uvod u ove ludo zabavne osmodnevne festivalske događaje, Dječiji program 22. Sarajevo Film Festivala poziva svoje male filmoljupce na poseban najavni događaj. U prekrasnom ambijentu najdražeg dječijeg okupljališta u gradu – Pionirskoj dolini, najmlađi će se u subotu od 12.00 sati, upoznavati i pripremati za sve ono što nas očekuje na samom Festivalu.

Sponzori festivala pobrinuće se da druženje protekne uz poklončiće, a tim Dječijeg programa osigurao je i zabavu uz klauna, modeliranje balona, face painting…

Ponesite osmijeh i dobro raspoloženje, pozovite drugare, brace i seke i dođite da se upoznamo i zabavimo! Slobodno povedite mame i tate, naglasili su iz Dječiji program SFF-a.