Avdić: Nastavljamo finansirati sedam ustanova kulture od znacaja za BiH
Foto: Vlada KS

Avdić: Nastavljamo finansirati sedam ustanova kulture od znacaja za BiH

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovnine posjetio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…

Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio stalne postavke, te se upisao u Knjigu utisaka.

Kazao je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou.

„Osim toga, kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu, kada je to potrebno, i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima, te svojim sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći“, naveo je ministar Avdić.

Direktorica Šehabović se zahvalila ministru Avdiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pomogne da premosti težak period u kojem se nalazi.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.