Mikser House Sarajevo počinje sa radom 8. septembra

Mikser House Sarajevo počinje sa radom 8. septembra

Sarajevski Mikser House svoja vrata otvara 8. septembra 2017. godine. Na 1350 kvadratnih metara, u kompleksu kasarne Vaso Miskin Crni, Beogradski kreativni kolektiv “Mikser”, pod nazivom Mikser House Sarajevo, otvara vrata svog drugog regionalnog centra urbane kulture.

Otvaranje je najavljeno kao saradnja i komunikacija između dva grada, Mixer House Sarajevo će funkcionisati po uzoru na Mikser House Beograd koji je transformisao jednu napuštenu garažu u multidisciplinarni kulturni centar, aktivirana je i čitava gradska četvrt, došlo je do spontanog načina revitalizacije zapuštene gradske zone koji vraća život na puste ulice i u zaboravljene prostore.

Mikser House Sarajevo će biti mjesto susreta gdje će građani, arhitekte, dizajneri, filmadžije i muzičari moći da se sastanu i zajedno stvaraju bolju budućnost za cijeli Balkan. Stvara se KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE, mjesto pomirenja i multikulturalne razmjene iz cijelog regiona.

Mikser Sarajevo će se sastojati iz multifunkcionalne sala za koncerte i performanse, galerije, laboratorije za edukaciju i inovacije, Balkan dizajn centra, Mikser kantine, otvorene bašte i dječje zone.

Mikser House Sarajevo biće finansiran iz tri izvora, međunarodnih fondova, komercijalnih sponzora i investicija Mikser House-a Beograd.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.