Promovirana knjiga “Stvarnost i mediji” autorice Fahire Fejzić- Čengić
Sarajevski.ba

Promovirana knjiga “Stvarnost i mediji” autorice Fahire Fejzić- Čengić

U prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke, sinoć je, 9. oktobra, promovirana  knjiga „ Stvarnost i mediji“ autorice Fahire Fejzić-Čengić.

Promotori knjige „Stvarnost i mediji“ bili su: profesorica na Fakultetu političkih nauka Emina Kečo- Isaković, profesor Fakulteta islamskih nauka Mustafa Spahić te profesorica na Filozofskom fakultetu Kerima Filan.

“U knjizi “Stvarnost i mediji” autorica komentira veoma različite teme iz našeg okruženja, komentira ih na svoj način, percipira stvarnost, razmišlja o njoj, a onda svoje komentare i svoja zapažanja pretače  u riječi. I te komentare je upravo objavila u ovoj knjizi i time nam pokazala da stalno komunicira sa svijetom u kojem živi.” – kazala je prof. Kadima Filan

A o značaju knjige u medijskom opismenjavanju bosanskohercegovačkog stanovništva govorila nam je i profesorica na Fakultetu političkih nauka Emina Kečo- Isaković: ” Značaj knjige bi bio veliki kada bi se mi željeli medijski opismeniti, nažalost mi smo društvo koje ne čita i uglavnom se opismenjuje putem portala ili eventualno televizije kojih imamo i  previše, ali to previše ne znači da imamo previše dobrih informacija i medija. Zbog toga ova knjiga može biti putokaz i pomoć onima koji žele da znaju šta je istinska informacija i kvalitetna komunikacija.”

Fahira Fejzić- Čengić rođena je 1961. godine u Visokom. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka na Odsjeku žurnalistika 1985. godine. Trenutno je šefica Odsjeka komunikologija na Fakultetu političkih nauka.

Napisala je veliki broj stručnih i naučnih radova, od kojih se izdvajaju: Medijska globalizacija svijeta, Uvod u teoriju informacija te Medijska kultura u BiH.

 

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.