Znate li šta je Kinesio Taping Metoda?

Znate li šta je Kinesio Taping Metoda?

Kako bi stimulirala prirodni proces ozdravljenja tijela, te omogućila potporu i stabilnost mišićima i zglobovima, bez ograničavanja tjelesnog raspona pokreta dizajnirana je Kinesio Taping Metoda.

Kinesio Taping trake djeluju analgetski, protuupalno, tako da pacijent nema potrebe za oralnom upotrebom većih doza analgetske terapije. Ova metoda liječenja uspješno se rješava boli kod bolnih leđa, bolnog vrata, bolnog ramena itd.

Također, prednost terapije Kinesio Taping metodom je što se primjenjuje od akutne bolne faze do krajnje faze fizikalne rehabilitacije, bez obzira na starosnu dob pacijenta.

Koristi se i prilikom želje za postizanje veće stabilnosti-zglobova i jedna je od najpopularnijih metoda liječenja kod sportista.

Ovu vrstu terapije moguće je dobiti i u ABC Cosmetic koju obavlja dipl. fizioterapeut, certificiran u ovoj oblasti liječenja. Koriste se isključivo originalne trake i strogo propisane procedure liječenja.

Kinesio Taping može biti apliciran na koži od 3- 5 dana, ovisno o željenom terapijskom učinku, ali isključivo u dogovoru sa fizioterapeutom.

Terapijski učinci Kinesio Taping terapije:

  • Poboljšava funkciju mišića, nakon rupture istih, usljed sportske ili druge povrede
  • Otklanja bol i spazam mišića
  • Potiče bolju funkciju i pokretljivost zgloba
  • Smanjuje otok / eliminiše edem usljed limfne staze i upalnog stanja tkiva
  • Sanira sportske i druge povrede mišića i ligamenata

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.