Zmajevi na Ernst Hapellu remizirali sa Austrijom
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Zmajevi na Ernst Hapellu remizirali sa Austrijom

Izabranici Mehmeda Baždarevića su u okviru prijateljske utakmice remizirali sa Austrijom 1:1.

Zmajevi su počeli u sastavu: Begović – Mujdža, Bičakčić, Spahić, Zukanović – Medunjanin, Hadžić, Pjanić, Hajrović, Vršajević – Džeko. U sedmoj minuti je Hajrović šutirao sa 25 metara, ali je Ozcan bio siguran. U 16. minuti su domaći prvi put zaprijetili. Nakon prekršaja Spahića nad Alabom, Junuzović je šutirao, a Begović odlično uhvatio loptu.

Minutu poslije Zukanović ubacuje, a Pjanić šutira glavom pored gola. Austrija je povela u 33. minuti kada je Janko pobjegao našoj odbrani i matirao Begovića. Do kraja prvog dijela nismo vidjeli mnogo, naša reprezentacija nije prijetila, dok je Ausitrija imala jalovu inicijativu.

U trećoj minuti nastavka su Zmajevi izjednačili. Hajrović je sa vrha kaznenog prostora odlično šutirao, te matirao golmana Austrije. U 60. minuti je Zukanović ubacio, a Bičakčić šutirao preko gola. U međuvremenu su u igru ušli Bešić, Šunjić i Štilić. Hajrović je ponovo pokušao udarcem sa distance, ali je šutirao u dobro postavljenog Ozcana.

Igrala se 66. minuta kada su Zmajevi propustili odličnu priliku. Hajrović je ubacio, Džeko primio loptu i šutirao, a njegov udarac otišao tik pored stative gola domaćih. Ibišević je zamijenio Vršajevića. Deset minuta prije kraja je Prcić zamijenio Hadžića. Sušić je ušao umjesto Hajrovića.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Tako su Zmajevi nakon pobjede protiv Andore ubilježili remi sa domaćom Austrijom.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.