Željko Komšić dao ostavku na mjesto predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije
Foto: Sarajevski.ba

Željko Komšić dao ostavku na mjesto predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije

Na sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH, danas je Željko Komšić obavijestio članove  da podnosi ostavku na mjesto predsjedavajućeg, te da će ostati njen član.

Ustavnopravna komisija PD PSBiH podržala Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, a čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Ovim prijedlogom daje se mogućnost plaćanja polovine novčane kazne od izrečene prekršajnim nalogom, čime se ova oblast usklađuje s entitetskim propisima i uređuje na jednooobrazan način u BiH.

Također prema dopunama Zakona koje je predložilo Ministarstvo pravde, ako osoba u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga plati kaznu oslobađa se plaćanja iznosa kazne u visini od 50 posto.

Ustavnopravna komisija utvrdila je usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, koja je predložila poslanica Maja Gasal-Vražalica.

Na sjednici nije podržana inicijativa poslanika Denisa Bećirovića kojom se traži od Vijeća ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od usvajanja ove inicijative, izradi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o Vrhovnom sudu BiH.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.