Završena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina
Foto. Sarajevski.ba

Završena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina

Tokom proteklog perioda okončani su radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina (Mjesna zajednica „Pionirska dolina“).
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su završili sa priključivanjem domaćinstava na novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Trasom dugom oko 550 metara su položene nove cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju te novi vodovod. Građevinska firma „Grakop“ je bila zadužena za zemljane radove.

Kako je planirano projektom, nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi, biće izvršeno testiranje, čišćenje i dezinfekcija nove vodovodne mreže. KJKP „Vodovod i kanalizacija“ je uradilo glavni projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, a ovo preduzeće je također zaduženo i za nadzor projekta. Radove koji su započeli sredinom ove godine na osnovu sporazuma o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji vodovodnog i kanalizacionog sistema na području Centra, finansira Općina iz svog budžeta sa 390.362 KM, od čega je za novu separatnu
kanalizacionu mrežu izdvojeno 264.210 KM, a za vodovodnu mrežu 126.152 KM.

Također je planirano da se, nakon rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, uradi asfaltiranje kompletne Ulice Aleksandra Puškina. Položeni su novi betonski ivičnjaci duž saobraćajnice, a asfaltiranje će biti izvršeno kada to dozvole vremenske prilike. Ovaj projekt također finansira Općina Centar za šta je iz svog budžeta izdvojila iznos od 150.050 KM.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.