Zadar: Petorica muškaraca silovala maloljetnicu na plaži
Foto: Sarajevski.ba

Zadar: Petorica muškaraca silovala maloljetnicu na plaži

Zadrane je u nedjelju šokirala vijest o peterostrukom silovanju maloljetnice na zadarskoj plaži Kolovare 17-godišnju djevojku su na plaži redom silovala petorica mladića, svi su privedeni i istražni sudac im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. Pritvor im je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, javlja Slobodnadalmacija.hr.

Djevojka je u pratnji majke došla u Policijsku postaju u Zadru u nedjelju, 3. novembra, u osam sati ujutro, i prijavila torturu kroz koju je prošla prethodnu noć.

Ona je sa mladićima, od kojih su trojica punoljetni, a dvojica maloljetni (rođeni su 1991., 1994., 1995., 1996. i 1997. godine) provodila večer u lokalu, te ju je, kako se neslužbeno moglo doznati, jedan od njih namamio vani. U šumici na plaži ju je prisilio na spolni odnos, a vrlo brzo su mu se pridružila ostala četvorica i redom se na maloljetnici spolno iživljavali.

Svi su sa njom imali spolni odnos, a policija je događaj okvalificirala kao spolni odnošaj bez pristanka, iz članka 152. Kaznenog zakona.

Svi mladići su se na kriminalističkoj obradi u policiji branili na način da su okrivljavali jedan drugoga. Kaznene prijave podignute su protiv svih petero, te su prepraćeni u Istražni centar zadarskog Županijskog suda. Sudac istrage Boris Radman odredio je njihovo zatvaranje dok traje istraga.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.