Veliki broj Sarajlija u Beogradu na vakcinisanju
Foto: Sarajevski.ba

Veliki broj Sarajlija u Beogradu na vakcinisanju

Državne, federalne ali ni kantonalne vlasti nisu bile u stanju da svojim građanima u Bosni i Hercegovini osiguraju vakcine za svoje građane, pa su mnogi iskoristili ponudu Srbije i otišli u Beograd da se vakcinišu.

U sklopu programa kojeg je organizovala Privredna komora Srbije, ovog vikenda je najavljeno više od 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, dok se očekuje da će biti vakcinisano na desetine hiljada građana naše zemlje tokom ovog vikenda.

POGLEDAJ GALERIJU

U Beogradu su se od ranih jutarnjih sati mogle primijetiti velike gužve ispred punktova za vakcinaciju, odnosno ispred Hale 3 Beogradskog sajma gdje je najavljeno vakcinisanje. Vakcinisanje se, također u Hali 11.

Vakcinacija naših državljana danas je bila moguća i bez najave, odnosno bez ispunjene prijave.

Međutim, u toku današnjeg dana stigla je i informacija da oni koji nisu prijavljeni, odnosno nemaju odobren termin, se neće moći vakcinisati u nedjelju. Prijave se vrše na stranici euprava.gov.rs.

Prema našim informacijama vakcinacija bh. građana vrši se i na drugim beogradskim punktovima, ali samo onih koji su ranije bili najavljeni.

Osim građana iz Bosne i Hercegovine u srbijansku prijestolnicu došli su i brojni građani iz Crne Gore, Makedonije, ali i Hrvatske.

Ovo, besplatno, vakcinisanje naših građana u Beogradu prouzrokovalo je i velike gužve na graničnim prelazima, naručito na GP Karakaj kod Zvornika, GP Rača, te na prelazima Šepak i Pavlovića most gdje se formiraju duže kolone vozila.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.