KJKP Vodovod i kanalizacija Kantona Sarajevo, najavio je radove na glavnom Izvorištu Bačevo za dan 08.08.2017. od 18 sati.

“Na osnovu odluke Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajavo i Uprave preduzeća “ViK” obavještavamo naše potrošeče, da će završni radovi na Izvorištu „Bačevo“, a koji se odnose na spajanje novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar „Mojmilo“, početi u utorak 08.08.2017. g. u 18:00 h. Obzirom da se radi o velikim radovima, što podrazumijeva prespajanje na elektro pogon, zavarivanje na potisni cjevovod, ugradnju neophodnih armatura i ostale opreme, realizaciju poslova započeti ćemo u dnevnom terminu i raditi cijelu noć, kako bi u jutarnjim satima (oko 08 h) uspjeli obezbijediti stabilizaciju vodosnabdijevanja. 

Planirani radovi podrazumijevaju gašenje svih 14 bunara za pravac Rezervoara „Mojmilo“ što znači, da neće biti dotoka u rezervoar, a s obzirom da se sa ovog rezervoara snabdijeva veći dio Kantona Sarajevo, u navedenom terminu doći do prekida u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Dobrinja, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Halilovići, Otoka, Dolac Malta, Socijalno, Grbavica, Pofalići, naselje Miljacka, Trg Heroja, Hrasno, Marijin dvor, Adema Buće, Buća potok, Čengić vila I i II, Rječica, Zabrđe, Rajlovac, Reljevo, Pogledine, Hambina carina, Hrid, Skenderija, centralni dio grada od Marijin dvora do Baščaršije. Očekujemo stabilizaciju u vodosnabdijevanju u ranim jutarnjim satima 09.08.2017. godine u 8 sati. Obzirom da je u posljednje vrijeme bilo više prekida u vodosnabdijevanju, molimo naše potrošače na razumijevanje, jer su i predhodni i navedeni radovi dio projekta kojim Uprava preduzeća nastoji obezbijediti dodatne količine vode, kako bi se u narednom periodu osigurala stabilizacija vodosnabdijevanja.

Molimo potrošače da u vrijeme odvijanja planiranih radova obezbijede rezervne količine vode, stoji u saopćenju iz KJKP «Vodovod i kanalizacija» d.o.o. Sarajevo