Večeras počinje 17. Jazz Fest
FOTO: jazzfest.ba

Večeras počinje 17. Jazz Fest

Večeras u Bosanskom kulturnom centru sa početkom u 20 sati bit će otvoreno 17. izdanje međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo, a otvorit će ga desetočlani sastav Abraham Inc.

Ansambl predvode virtuozni klarinetista i jedan od najpopularnijih predstavnika klezmer muzike David Krakauer. Bogata diskografija ovog umjetnika sadrži neke od najznačajnijih snimaka objavljenih proteklih decenija kada je klarinet u pitanju.

Važne karike ansambla Abraham Inc. su i kanadski multiinstrumentalista SoCalled kao i maestro funka, trombonista Fred Wesley koji je bio važan član benda Jamesa Browna. Nastupajući i komponirajući za Browna, Wesley je stekao status najpoznatijeg sidemena na svijetu koji je jedinstvenom orkestracijom groovea i preciznim solo partijama definirao funk kakav danas poznajemo.

Nakon koncerta u BKC-u festivalski program će biti nastavljen u clubu Monument gdje će u 22 sata nastupiti kanadski trubač rođen u Sarajevu Miron Rafajlović koji će predstaviti svoj bosanskohercegovački kvintet.

Ulaznice za sve festivalske koncerte možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom od 12 do 22 sata. Festival će trajati do 10. novembra i publici ponuditi raznovrstan i uzbudljiv program.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.