Uspješno realizirana akcija “Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan”
Foto: Letsdoit.ba

Uspješno realizirana akcija “Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan”

Akcija “Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan” i ove godine uspješno je realizirana u Bosni i Hercegovini.

Inače, ovo je najveća volonterska akcija koja je posvećena čišćenju ilegalnih deponija smeća, zelenih površina te drugih prirodnih vrijednosti. Ovaj projekat je u našoj zemlji, prvi put, realiziran 2012. godine.

Akciji se, ove godine,  uprkos nepovoljnim vremenskim neprilikama pridružilo više od 20 000 volontera iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Njihov cilj bio je pokrenuti, vlastitim snagama, pozitivne promjene u društvu.

„Mi, Volonteri Ujedinjenih nacija, smo ponosni što već treću godinu skupa sa drugim UN agencijama – UNDP-om, UNESCO-om i IOM-om, podržavamo Let`s do it akciju. Ove godine, više od 50 službenika UN-a skupa sa svojim obiteljima će učestovati u akciji širom zemlje. Baš kao i prošle godine, UN zgrada će biti Let`s do it INFO HUB, gdje će se prikupljati i dijeliti informacije o rezultatima akcije. Drago nam je da smo dio tog izazova i uzbudljive volonterske akcije u kojoj učestvuju volonteri iz cijele Bosne i Hercegovine“, izjavila je Hyun Joo Youn, predstavnica Volontera Ujedinjenih nacija u BiH.

Općine iz kojih se odazvao najveći broj volontera su općine: Visoko, Kalesija i Široki Brijeg.

Nažalost zbog vremenskih neprilika, svoje učešće u akciji odgodilo je, za naredni period kada se očekuje poboljšanje vremenski uslova, više od 50 općina.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.