UNDP subvencionira zamjenu peći i kotlova na ugalj u KS
Foto: Austin J, unsplash

UNDP subvencionira zamjenu peći i kotlova na ugalj u KS

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, Sektor za energiju i okoliš  potpisali su Sporazum o saradnji na implementaciji Pilot projekta subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama u domaćinstvima u Kantonu Sarajevo.

U skladu sa potpisanim Sporazumom, UNDP BiH je dana 04.01.2021. godine objavio Javni poziv vlasnicima individualnih stambenih objekata sa područja Kantona Sarajevo za subvencioniranje zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama.

Javni poziv ostaje otvoren do 15. februara 2021. godine do 17.00 sati.

Tekst Javnog poziva zajedno sa prijavnim formularom se može preuzeti na OVDJE.

Više informacija o učešću u Pilot projektu subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama u domaćinstvima u Kantonu Sarajevo moguće je dobiti kontaktirajući UNDP i to na kontakt telefon 033 293 400 ili e-mail registry.ba@undp.org uz napomenu „Javni poziv u okviru Pilot projekta subvencioniranja zamjene peći/kotlova“.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.