U subotu besplatno naučite skijati ili bordati na Bjelašnici
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

U subotu besplatno naučite skijati ili bordati na Bjelašnici

Udruženje Ekvilibrijum – Balance, udruženje registrovano za razvoj, promociju i primjenu sporta i zdravih navika, naročito kod djece i mladih će u subotu 20. februara svim zainteresovanim omogućiti besplatnu ski i snowboard obuku na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Projekat Bjelašnica mladima je nastao iz ideje da mladi trebaju inicirati, oblikovati i provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, sa posebnim fokusom na promociju i organizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti, posebno u otvorenom prostoru, te tražiti od društvene zajednice način da ih u tome podrži i osigura uvjete za rad.

Ministarsto za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je prepoznalo ideju i svrhu projekta te omogućilo da se svim zainteresovanim, naročito mladima, osigura besplatna ski i snowboard obuka, kao idealna aktivnost usljed COVID-19 pandemije, kada je pristup sadržaju namijenjen mladim osobama iznimno limitiran.

Sve zainteresovane osobe, koje žele da se besplatno okušaju u ski i snowboard tehnikama, imaju priliku da to urade u subotu, 20. februara 2021. godine, sa početkom u 10h. Program će se odvijati na lokalitetu skijališta Babin Do, na Bjelašnici.

Za podizanje raspoloženja svih prisutnih bit će zaduženi poznati DJ dvojac iz Brown Sugar RnB ekipe, Merakoon i DJ Soul.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.