U nedjelju osmi Sarajevo Sberbank polumaraton
Foto: Sarajevo polumaraton

U nedjelju osmi Sarajevo Sberbank polumaraton

Osmi Sarajevo polumaraton i Fun Run trka održat će u nedjelju 21. septembra od 9 sati.

Start će ozvaničiti ambasadorica Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Maria Aurora Mejia Errasquin.

Kao i prethodnih godina utrka će se odvijati ulicama: Maršala Tita, Alipašina, Patriotske lige do Pionirske doline, te u pravcu Marijin dvora, Vrbanje, Vilsonovog šetalište pored hotela Bristol, te ulicama Hiseta, Obala Kulina bana; Bentbaša; Aleja ambasadora; do mosta Kozja ćuprija i konačno ulicama Telali, Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita do BBI centra gdje je cilj.

Najavljeno je učešće rekordnih 1500 učesnika iz više od 30 zemalja koji će se na ulicama Sarajeva će se natjecat za što bolji rezultat, a najbolje očekuju i vrijedne nagrade.

Pobjednika i pobjednicu polumaratona očekuje nagrada od 300 eura, dok će drugoplasirani dobiti po 200, trećeplasirani po 100, a po 50 eura oni koji četvrti odnosno peti prođu kroz cilj. Svi trkači koji završe polumaraton dobit će medalje i poklone sponzora.

U toku utrke će na snazi biti poseban režim saobraćaja.

“S nestrpljenjem iščekujemo trenutak za koji se pripremamo mjesecima. Ove godine imamo rekordan broj učesnika što nam je jasan znak da je polumaraton važan sportski, ali i turistički događaj koji unaprjeđuje i imidž našeg glavnog grada“, istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović te dodao da ga i ove godine posebno raduju grupne prijave trkača.

“Jučer smo dobili potvrdu da će na polumaratonu trčati desetak uposlenika iz ureda i zaštitne garde predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, a moram istaknuti da među njima ima nekoliko trkača koji su naši redovni gosti i koji su postizali zapažene rezultate“, naglasio je Mujanović.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.