U KK Bosna očekuju promjene i nove organe
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

U KK Bosna očekuju promjene i nove organe

U cilju riješavanja nagomilanih problema, stvaranja uvjeta za završetak takmičarske sezone, te objektivnog informisanja javnosti, Upravni Odbor KK Bosna, na redovnoj XXX sjednici održanoj 19. marta 2014. odlučio je izdati saopćenje za javnost koje vam prenosimo u cjelosti.

[box type=”shadow” ]1. Upravni odbor KK „Bosna“, cijeneći sveukupnu situaciju, u i oko Kluba te potrebne hitne aktivnosti, potvrđuje svoje ranije donesene odluke koje se ogledaju u:

  • utvrđivanju termina održavanja redovne Skupštine KK „Bosna“ za dan 10. april 2014. godine,
  • podnošenju kolektivne ostavke svih članova UO kluba te ostavke direktora kluba i stavljanje mandata na raspolaganje Skupštini Kluba,
  • pozivu na razriješenje svih imenovanih i izabranih dužnosnika u Klubu,

2. Upravni odbor traži i očekuje od izabranih predstavnika Omladinskog Pogona KK „Bosna “ da se, u cilju promjena i otklanjanja negativnih pojava u OPKK „Bosna“, izvrše promjene i izaberu novi organi koji će omogućiti razvoj mladih kao potencijala i budućnosti Kluba.

3. Upravni odbor izražava zahvalnost igračima Prvog tima koji su se izdigli iznad trenutnog stanja u Klubu i u drug plan stavili sve probleme sa kojima se susreću, te svojim zalaganjem i požvrtvovanjem uspjeli ostvariti pobjede nad direktnim rivalima u cilju obezbjeđenja daljnjeg takmičenja u elitnom takmičenju BiH.

4. UO potvrđuje zaključke telefonske sjednice UO održane u srjedu 12.03.2014. sa deset kontaktiranih članova UO. Na sjednici održanoj 19.03. zaključuje da u interesu normalizacije stanja u Klubu, Stručni štab nastavi sa radom do završetka Prvenstva. Stručna komisija će utvrditi sve okolnosti i razloge pod kojima se desio poslednji u nizu kontraverznih događaja.

5. U cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta, kako ekipi tako i igračima, na putu ka ostvarenju pozitivnih rezultata u naredna dva Prvenstvena kola, Upravni odbor traži od svih članova Kluba da se suzdrže od bilo kakvih neodgovornih izjava i stvaranja konfuzije i nezdrave atmosfere koja može dodatno usložiti probleme Kluba sa kojima se susreće.

6. Najavljeni skup članova Udruženja KK „Bosna“ za četvrtak 20. marta 2014. godine, Upravni odbor smatra dobrodošlim za stvaranje fronta poklonika KK „Bosna” koji će doprinijeti kvalitetnim promjenama i rješavanju problema sa kojima se KK „Bosna” susreće. Od učesnika skupa očekujemo prijedloge koje će, od strane delegata Skupštine Kluba verifikovani i koji će, u bliskoj budućnosti, biti pokretač promjena na bolje.

7. Upravni odbor KK „Bosna” još jednom poziva sve sportske, društvene i političke institucije i pojedince, kao i sredstva informisanja da se na konstruktivan način i konkretnim aktivnostima angažuju na prevazilaženju dugogodišnje lošeg stanja u KK „Bosna” i vraćanju KK Bosne na sportsko i društveno mjesto koje ovom kolektivu pripada.

UPRAVNI ODBOR KK “BOSNA”

Sarajevo, 20.03.2014.[/box]


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.